RRB NTPC 29 Mar GA GK Questions paper answer key – Review Analysis Shift 1 2 3

Railway Recruitment Control Board (RRB) successfully carried out an online examination for the recruitment of various Non-Technical posts of various Zonal Railways / Production Units on Indian Railways through conducting RRB Non-Technical posts exam on 29th March 2016. Candidates were large in numbers who marked their presence in RRB Non-Technical posts exam across various centers in India. Previously, Railway Recruitment Board disclosed an employment notification named as RRB NTPC (Graduate) CEN 03/2015. This RRB NTPC (Graduate) CEN 03/2015 employment notification was issued by the higher authorities to fill up 18252 vacancies for Non Technical Popular Categories (NTPC).

We recommend you all to have a look at the below article as there we have mentioned RRB NTPC 29 Mar GA GK Questions paper answer key. If you need more on RRB NTPC 29 Mar GA GK Questions paper answer key, then we advise you to hit on the link provided, after hitting on that link you will get a PDF of RRB NTPC 29 Mar GA GK Questions paper answer key.

 RRB NTPC 2016 answer sheet :- CLICK HERE

RRB NTPC 29 Mar GA GK Questions paper answer key – Review Analysis Shift 1 2 3

RRB Non-Technical post exam questions asked in 1st shift along with their answers :

  • Which indian king used naval power to conquer ports of east asia? rajendra chola
  • Where is the island of Sychelles located? east of africa
  • Green house gas effect on Earth? global warming
  • Land locked country?
  • Largest non polar desert in the world? Sahara
  • Where was paper invented? China
  • Who was the first to score a perfect 10 in olympics in Gymnastics? Nadia Elena
  • UNESCO headquarters? Paris
  • Thailand currency? Thai Bhat
  • RBI founded in? 1935
  • Jimmy Wales and Larry Sangers related with which company? Wikipedia
  • What did Edward jenney pioneer ?
  • Quit India Revolution? 8 August 1942
  • Interpol headquarter? Lyon, France
  • Environment day? 5 June
  • smallest bone in human body? stapes
  • subhash chandra bhose father’s name? Janakinath Bose
  • Who called semant Gandhi?
  • National song written by? Bankim Chandra Chattopadhyay
  • Where do u find Kunchilal water falls? Karnataka
  • Organ that can grow and regenerate? Liver
  • Last Mughal emperor? Bahadur Shah Zafar
  • Pollination by wind is called? Anemophily or wind pollination
  • Reared for its fleece or Fiber in?
  • where in the human body can you find islets of langerhans?
  • Brightest star in our sky? Sirius A
  • Medieval indian book of mathematics ? George Gheverghese Joseph
  • Mangalyan launched from? Sriharikota
  • A Deep crack in glacier is called? crevasse
  • Frontier Gandhi is?
  • Which is Always present in organic compound? Carbon
  • Largest fresh water lake? Lake Baikal
  • Called Aurum ? 1.Bronze 2.Gold 3.Silver 4.Copper? Gold
  • Granite is an example of? Igneous
  • Din i illahi founder? Akbar
  • Queensberry is associated to which sports? modern boxing
  • Which country max time won FIFA worldcup? Brazil
  • 29 March 2016: (2nd shift)
    1. Swej nahar is in which country?
    Ans. Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).
    2. What is graphene?
    Ans. Allotrope of carbon.
    3.Radar full form?
    Ans. RAdio Detection And Ranging.
    4. What is umami?
    Ans. 5th basic taste of tongue
    5. Highest grand slams winner male?
    Ans. Roger Federer
    6. Oscar winner director from India?
    Ans. Satyajit Ray
    7.DPT FULL FORM?
    Ans. Diphtheria, Pertussis, Tetanus
    8 Which river flows through Karnataka and TN?
    Ans. Kaveri
    9.2015 TIME person of the year
    Ans. Chancellor Angela Merkel
    10. Father of geometry
    Ans. Euclid
    11. Zika virus spread by
    Ans. Aedes mosquito
    12. Berlin wall demolished in which year?
    Ans. 1989.
    13. Which language use ideographs?
    Ans. China and Japan.
    14. SPM full form?
    Ans. Suspended Particulate Matter
    15. Tallest building in world?
    Ans. Burj Khalifa
    16. Who gives oath to the President?
    Ans. Chief Justice of India.
    17. No. of medals for India in 2012 Olympics?
    Ans. 6 medals.
    18. Kamarup kingdom is in which state?
    Ans. Assam.
    19. Chief justice of India retirement age?
    Ans. 65 years
    20. Chemical name of Baking soda?
    Ans. Sodium Bicarbonate
    21. Lemur are found in?
    Ans. Madagascar.
    22. Chandrashekhar Limit is applied to?
    Ans. Mass.
    23. Bhimbetka caves are approximately how many years old?
    Ans. 30,000 years.
    24. Maximum gold in olympics by which person?
    Ans. Michael Phelps.
    25. What is tomato?
    Ans. It is a fruit.

Stay connected with us as the remaining answers keys for other shift well be posted later on……………………………………………………………….

morning shift rrb ntpc answer key 12th april 2016 gk PDF Sheet keys

morning shift rrb ntpc answer key 12th april 2016 gk PDF Sheet keys : hello friends welcome in here. Most of you must be searching out for the latest and recent 2016 morning shift rrb ntpc answer key which you all must be looking for. RRB NTPC Answer Key 2016 – RRB Railway Non Technical (CEN 03/2015) Question Papers Solution Keys with Expected Cut Off Marks, Exam Review & Question paper Analysis in PDF 28th, 29th, 30th and 31st March 2016 available at official website. Then you are at the correct site to visit because we are providing the best which you will definitely like and adore. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English. Check out the best which we have provided below and hope you all like it. Huge number of Candidates appeared in the examination and they are eagerly search for RRB NTPC Answer Key, Exam Review, Analysis along with expected cut off marks.  The Answer Key along with the Solved Questions is going to be released by authority responsible for the Examination.

Morning shift rrb ntpc answer key 12th april 2016

Entrants can Download Answer Key along with the Solved Questions by simply click on the official web portal or from here. Now All candidates who had attend the exam, they are looking for official answer keys. Organization will upload official answer sheet along with cut off marks on authorized website www.indianrailways.gov.in. So, the competition for the post is also tough. To get the good score in the written exam candidates have to prepare well for the exam.

RRB NTPC 12 April Answer Key & Question Paper for All Shifts

morning shift rrb ntpc answer key 12th april 2016 gk PDF Sheet keys
morning shift rrb ntpc answer key 12th april 2016 gk PDF Sheet keys

Details of rrb ntpc answer key 12th april 2016

  • Name of the Organization: Indian Railways (Railway Recruitment Boards)
  • Official Site: www.indianrailways.gov.in
  • Total No Vacancies: 18252 posts
  • Job Category: Central government, Railway Jobs, Railway Recruitment 2015-16, Railway  Non Technical Jobs 2016.
  • Job Location: India
  • Category: RRB NTPC Asked Questions, RRB NTPC Exam Review, RRB railway Paper Analysis.
  • Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes
  • Number of Questions: 100
  • Type of Questions: Multiple Choice Questions.

How to download RRB NTPC Answer Key 2016

  • Candidates need to Log on official site or provided direct links below.
  • Search for Answer key links.
  • Click on link RRB NTPC Answer Key 2016 for respective Regions.
  • Check Answer Key online respective sets.
  • Download the file as PDF to save in your system

Do not forget to share the post on the social networking websites like Facebook, Twitter and Google plus and many others.